11:00

Torshälla-Nyby IS grön

Referat: BK Sport P 05 Svart - Torshälla-Nyby IS grön

Söndag förmiddag och dags för helgens andra match denna gång är det Torshälla som står för motståndet och med tanke på våra två senast möten så hade man på känn att det skulle kunna bli en jämn match. Vi pratade om att jobba som ett lag och hjälpa varandra genom att vara spelbara och ge bollhållaren många passningsalternativ.

Första halvlek börjar och spelet böljar fram och tillbaka. Vi sätter en bit in i matchen ditt 1-0 varpå Torshälla sätter dit både 1-1 och 2-1 vi kvitterar därefter till 2-2 vilket blir halvtidsresultatet. Med tanke på de chanser vi skapat i första halvlek med bland annat 3 eller 4 bollar i virket så kanske borde ha gått till halvtidsvila med något måls ledning. Vi fick se prov på väldigt fint spel från båda lagen med fina passningar och löpningar.

I andra halvlek gör Torshälla 3-2 och vi har svårt att för egen del få in bollen i mål trots att vi skapar en del chanser. Vi får ändå lite slumpmässigt in 3-3 efter en höjdboll som slås in i Torshällas straffområde och till slut resulterar i mål. Båda lagen fortsätter därefter att skapa chanser och med ca. 2-3 minuter kvar av matchen får vi in ett 4-3 mål. Kort därefter får Torshälla en riktigt bra chans att kvittera men Max gör en fantastisk räddning där han går ut och täcker av skottet så att vinkeln blir minimal för skottläggaren. Det är därefter inte lång tid kvar av matchen och vi bärgar åter segern med ett mål i slutskedet mot Torshälla.

Vi tackar Max för ett riktigt bra målvaktsspel, William, Gabriel, Roud, Figge och Vincent för bra och gediget backspel, Vincent, Gabriel, Leon, Roud, Adam A., Felix, Danyel, Figge och Alfons för bra och kreativt mittfältsspel samt Alfons, Leon och Felix för bra och rörligt anfallspel.

Vi tackar Torshälla för en bra och jämn match, tack till domaren för en bra insats, tack till publiken som kom och stöttade oss. Sist men inte minst tack till er killar som går ut och gör en strålande insats och visar att det gäller att köra ända in i kaklet.